Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ιστορική Αναδρομή της ομάδας





Ιστορική Αναδρομή της ομάδας:

Τον πρώτο καιρό ίδρυσης της ομάδας των Ποδηλατών Λαμίας, αυτή αποτελούνταν από μικρό αριθμό μελών (5-10) που πραγματοποιούσαν βόλτες μέσα και έξω από τη πόλη σε κοντινούς προορισμούς. Οι περισσότεροι ήμασταν καινούργιοι στην ιδέα της χρήσης του ποδηλάτου και μαγευτήκαμε από την εμπειρία της ίδιας της βόλτας. Χαλάρωση, ηρεμία, εκτόνωση από τα καθημερινά άγχη, γέλιο, γυμναστική. Αυτό που συνειδητοποιεί άμεσα ο καθένας είναι το πόσο διαφορετική μπορεί ναείναι η ίδια διαδρομή όταν τη διανύεις με το ποδήλατο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Οι μικρές ταχύτητες σε κάνουν να προσέχεις περισσότερες όμορφες λεπτομέρειες, ένα ωραίο αιωνόβιο πλατάνι, έναν παλιό μύλο, μια αντίκα παρατημένηστην άκρη του δρόμου, ένα μικρό ρυάκι. Να σταματάς για να πάρεις μια ανάσα και μια γιαγιά να σε χαιρετά και να σε ρωτά “Τίνος είσαι συ παιδάκι μ' και από πουθε έρχεσαι; ” Έχει το χαβαλέ του!

Όταν αποκτήσαμε μια σχετική εμπειρία και σιγουριά, αρχίσαμε να βολτάρουμε όλο και πιο μακριά, σε άγνωστους για μας δρόμους. Τότε διαπιστώσαμε με έκπληξη το πόσα όμορφα μέρη έχει αυτός ο τόπος! Και πόσο ωραία είναι να τα γνωρίζεις ταξιδεύοντας με παρέα και ποδήλατο. Και γιατί τόσα χρόνια τα αγνοούσαμε. Και πρέπει όλοι να έχουν την δυνατότητα να τα γνωρίζουν! Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μιας μεγαλύτερης ομάδας, ανοιχτής σε όλο τον κόσμο. Κύριο μέλημα της ομάδας ήταν να οργανώνει βόλτες (μαζικού χαρακτήρα αλλά και πιο δύσκολες) σε διάφορους προορισμούς στην περιοχή της Φθιώτιδας. Ήταν Φθινόπωρο του 2011.

Σε πρώτη φάση, το μόνο μέσο διάδοσης ήταν το facebook και από στόμα σε στόμα σε φίλους και γνωστούς. Αργά και σταθερά άρχισαν να μας ακολουθούν όλο και περισσότεροι ποδηλάτες. Άλλοι πιο περιστασιακά και άλλοι σε πιο τακτική βάση. Το κλίμα κατά γενική ομολογία είναι πολύ καλό στις βόλτες, παρεΐστικο. Συμμετέχουν άτομα από όλες τις ηλικίες και αυτό έχει από μόνο του την πλάκα του!!

Σήμερα που μιλάμε πλέον, η ομάδα είναι ευρέως γνωστή στην Λαμία για τις δράσεις της, οι βόλτες είναι πιο μαζικές αλλά πάντα κρατούν το αρχικό στοιχείο της παρέας και της χαλαρής διάθεσης. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα και να βελτιωνόμαστε σε θέματα οργάνωσης. Για αυτό και θέλουμε να ακούμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις όλων. Οι στόχοι μας είναι σαφείς: επαφή με το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, κοινωνικοποίηση, επαφή με τη φύση και εξερεύνηση του όμορφου τόπου μας.

Πιστεύουμε ότι η ομάδα των Ποδηλατών Λαμίας αποτελεί κομμάτι αυτής της πόλης και προσφέρουν μια διαφορετική πινελιά στα δρώμενά της, όπως και άλλες ομάδες, περιπατητών, πεζοπόρων, ορειβατών, αναρριχητών, και γενικά φυσιολατρών. Τα πάντα προσφέρει αυτή η πόλη αρκεί να θες να τα ανακαλύψεις. Αν διαφωνείτε, μια βόλτα μαζί μας θα σας πείσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου