Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ποιοι είμαστε;






Ποιοι είμαστε;

Η ομάδα των Ποδηλατών Λαμίας, δηλαδή όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδήλατο στην περιοχή της Λαμίας, αποτελείται αυτήν την στιγμή από πάνω από 100 τακτικά μέλη. Οργανώνουμε χαλαρές βόλτες σε όμορφα μέρη γύρω από την πόλη μας. Δεν είμαστε σύλλογος, δεν απαιτείται καμία εγγραφή για να έρθετε μαζί μας παρά μόνο να έχετε ποδήλατο. Ακόμα κι αν δεν έχετε σας βρίσκουμε εμείς ώστε να απολαύσετε μια βόλτα μαζί μας!!!! Λειτουργούμε σαν μια κοινότητα ισότιμων μελών που συναποφασίζουμε την οργάνωση ποδηλατικών δράσεων!


Ποδηλατώντας στη Λαμία και σε όλη τη Φθιώτιδα….

Οι εξορμήσεις της ομάδας μας χαρακτηρίζονται από μία ποικιλία. Πηγαίνουμε παντού! Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε νέα μέρη, να καταφέρνουμε δύσκολες διαδρομές, να χαλαρώνουμε με τις πιο εύκολες, να διασχίζουμε μονοπάτια, να καλύπτουμε πολλά χιλιόμετρα, να γνωρίζουμε κόσμο που έχει πολλά κοινά με μας και πάνω από όλα να διασκεδάζουμε ποδηλατώντας! Με λίγα λόγια, οι βόλτες μας είναι για όλα τα γούστα!!

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο ποδηλατούμε σε κοντινούς προορισμούς, σε ακτίνα 20χλμ περίπου γύρω απο την πόλη της Λαμίας (Γοργοπόταμος, Κομποτάδες, Μεξιάτες, Λουτρά Υπάτης, Θερμοπύλες κ.τ.λ). Αν η διαδρομή έχει και ανηφορικά κομμάτια, τότε τα χιλιόμετρα θα είναι λιγότερα. Ο ρυθμός της ομάδας είναι σχετικά αργός (μέσο όρο 10-15 km/ώρα) για να μπορεί να ακολουθεί ο καθένας ακόμα και όσοι πρωτοξεκινούν το ποδήλατο. Συνήθως συνδυάζουμε την βόλτα με ένα καφέ κατά τη διάρκεια της ή στο τέλος της. Έτσι η βόλτα μπορεί να κρατήσει ακόμα και 3 με 4 ώρες.

Τις Κυριακές κανονίζουμε ολοήμερες εκδρομές σε μακρινούς προορισμούς σε όλη την Φθιώτιδα. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί και επιστρέφουμε το απόγευμα. Συνήθως συνδυάζουμε την εκδρομή με καφέ ή φαγητό όπου πάμε. Παραδείγματα πρόσφατων Κυριακάτικων εξορμήσεων της ομάδας μας είναι εκδρομές στην Παύλιανη, στο Δελφίνο, στο Κουμαρίτσι, στο Μώλο, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, στο Φαράγγι του Κάκαβου και στο Μονοπάτι των Φαρμακίδων στην Υπάτη. Φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/podilateslamias/photos_albums
Οιδιαδρομές είναι άλλοτε αμιγώς ασφάλτινες και άλλοτε περιλαμβάνουν και χωμάτινα τμήματα. Σε κάθε περίπτωση, το προφίλ της διαδρομής ανακοινώνεται λίγες μέρες πριν και πάντα διευκρινίζουμε τι είδους διαδρομή θα έχουμε και ποια η δυσκολία της (χιλιόμετρα, υψόμετρο ή έδαφος).


Σημείο συνάντησης και λίγες οδηγίες….

Συναντιόμαστε στην αρχή του ποδηλατoδρόμου(οδός Φραντζή) εκτός αν αναφέρεται κάπου αλλού στην ανακοίνωση της ομάδας. Είμαστε και λειτουργούμε ως ομάδα, θα πάμε όλοι μαζί στη βόλτα, περιμένουμε και προσέχουμε ο ένας τον άλλο αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη του εαυτού του. Συμβουλεύουμε τους πάντες να προμηθεύονται φώτα ποδηλάτου (μπρος και πίσω) διότι ογυρισμός μας βρίσκει νύχτα. Επίσης, για μεγαλύτερη δική σας ασφάλεια να φοράτε κράνος και διακριτικά ρούχα (φωσφοριζέ). Επίσης, να έχετε μαζί σας σαμπρέλα και κλειδιά αλλαγής για τον τύπο του ποδηλάτου σας. Οι βόλτες ακυρώνονται αυτόματα σε περίπτωση βροχής ή δυνατού αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου